Medewerkers ruimen elk moment van de dag zwerfvuil snel en goed op'Daan' zorgt voor schoon winkelhart

02 augustus 2009 07:00

STAD CENTRUM - Met het overhandigen van twee 'zo geDaan'-bezems hebben wethouder Arno Visser en algemeen directeur van Tomingroep Frank Oskamp het startsein gegeven voor Daan: een nieuw project in het stadshart. Dit project draagt bij aan een schoon, veilig en gastvrij winkelhart.


'Daan' wordt gevormd door keurige gastheren en -vrouwen die het stadshart van Almere schoonhouden, hulp bieden bij vragen en tegelijkertijd een oogje in het zeil houden. "De medewerkers van Daan ruimen elk moment van de dag het zwerfvuil snel en goed op", licht Arno Visser het project toe. "Op die manier hoeft er niet meer met groot materieel door het stadshart te worden gereden. Daan helpt met het voorkomen van zwerfvuil en waar geen troep op de grond ligt, zal het publiek dat ook minder snel neergooien."
Frank Oskamp legt uit dat Daan meer is dan een groep enthousiaste schoonmakers. "Daan zorgt niet alleen voor een schoon winkelgebied, maar wijst ook waar nodig de weg en let op de openbare veiligheid. Alleen al door hun aanwezigheid neemt de veiligheid toe. Natuurlijk blijven de stadswachten en agenten in het stadshart rondlopen, maar Daan spreekt mensen ook aan op hun gedrag".
De ondernemers steken ook de handen uit de mouwen. "Want u maakt uiteraard uw winkel of onderneming schoon voor ontvangst van uw klanten en bezoekers. Het is een kleine moeite om ook even voor de voordeur te vegen. Vandaar de bezem. Want nieuwe bezems vegen schoon, en Daan neemt het daarna graag van u over," besluit wethouder Visser.
Kijk voor meer informatie op www.almere.nl/graaggedaan.