Medium Henny: "Financiële crisis duurt nog jaren"

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - De Almeerse Henny Stoops, landelijk bekend als Medium Henny, denkt dat de financiële crisis die de wereld momenteel in de greep houdt, nog lang niet voorbij is. "Dit is nog maar het begin. Het wordt echt net zo heftig als in de jaren '30."


Medium Henny voorspelde de huidige crisis al in 2004. "Ik vertelde het toen aan mensen die bij mij consult hadden. In HP De Tijd heb ik in 2006 ook in het openbaar voorspeld dat de grondstoffen peperduur zouden worden, dat de huizenmarkt zou instorten en dat er banken om zouden vallen. In die tijd ging het nog goed en werd ik uitgelachen. Ze hebben me weggezet als onruststoker. Maar ik voorspel nu ook dat er ook Europese banken gaan omvallen."
Hoe lang de crisis nog precies gaat duren kan Stoops niet zeggen. "Maar ik denk aan jaren. Het is vergelijkbaar met de jaren '30 van de vorige eeuw. Ze geven ons niet alle informatie, omdat anders iedereen in paniek raakt. Maar we staan aan het begin van een hele slechte periode. We zien nog maar het topje van de ijsberg."
Stoops beseft dat haar sombere voorspelling mensen niet vrolijk maakt. "Deze voorspelling is nogal specifiek en dus later goed te controleren. En een zeer groot deel van mijn voorspellingen komt uit."
Heel veel voorspellingen van Medium Henny zijn voor een ieder na te lezen op haar website www.mediumhenny.nl.