Meer kavels, meer droomhuizen

10 december 2008 08:00

ALMERE - Er worden naar verwachting ruim 20 procent meer vrije kavels uitgegeven in Nederland dan in voorgaande jaren. Een trend die wellicht in 2009 doorzet. Ook het nieuwbouwproject "Vogelhorst II" in Almere vormt daarop geen uitzondering.


Meer bouwkavels. Een gunstige ontwikkeling voor aspirant kavel- en huizenbezitters. De droom waarmaken door een eigen huis te tekenen. Het klinkt avontuurlijk en kinderlijk eenvoudig maar er komt toch iets meer bij kijken dan een schetsboek, potlood, hamer en een handvol spijkers. Bouwen is namelijk een vak.
Met de trend naar meer beschikbare bouwkavels neemt het bouwen 'onder architectuur' verder af. Dat is het in samenwerking met een architect of bouwkundig ingenieurs/adviesbureau bouwen. Weliswaar wordt de exclusiviteit verhoogd en indirect de marktwaarde van de woning. Het blijft een keuze. Deze wijze van bouwen gaat meestal gepaard met hoge architect- en bouwkosten en een significant langere bouwtijd. Mede daardoor worden 'cataloguswoningen' met de dag populairder. Dit vraagt om een kleine uitleg.


Vaste bouwprijzen, flexibel ontwerp

De cataloguswoning ontleent zijn naam aan de catalogus waar hij in vermeld staat. Moeilijker is het niet. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zijn de cataloguswoningen bijna onbeperkt te vergroten, anders in te delen, uit te breiden. Het grote voordeel zit hem in de kant-en-klare ontwerpen, compleet met bestek en tekeningen, lage ontwerp- én bouwkosten.
Zéér belangrijk voor de portemonnee zijn de vaste bouwprijzen. Het concept is beproefd en de kans op bouwfouten en kinderziekten is nagenoeg nihil.
Voor informatie: 074 -2657711 of www.SlimmeKavelBezitter.nl.