Meergronden haalt geld op voor Haïti

28 januari 2010 11:50

HAVEN - Vier leerlingen uit de tweede klas van scholengemeenschap De Meergronden in Almere Haven zijn vorige week gestart met een inzamelingsactie voor Haïti. De leerlingen hebben deze actie vlak na de ramp zelf op touw gezet. Thuis de boel voorbereid, even contact met de teamleider en de rector en de actie was geboren.


Met een korte presentatie in de aula van de school wezen zij hun medescholieren er in de pauze nogmaals op hoe groot de ravage is op het eiland, nadat Haïti werd getroffen door een zware aardbeving. Na deze uiteenzetting doneerden de leerlingen en docenten hun geld in een enorme, doorzichtige spaarpot in de kantine.

Wasstraat op Motorvoertuigenafdeling

Deze actie kreeg meteen navolging op de Motorvoertuigenafdeling. Onder leiding van Saskia en Aad werd er een complete wasstraat in elkaar gezet, waar alle potentiële klanten hun auto konden afgegeven. En er kwamen nogal wat mensen op af om hun auto van binnen en van buiten eens goed te laten reinigen. In totaal hebben de leerlingen van klas BK3V maar liefst 73 auto's gewassen! Het zegt niet alleen wat over de inzet en instelling van de leerlingen, maar ook van de collega's van De Meergronden die de hele dag af en aan liepen om de jongens een hart onder de riem te steken en om de giro 555-pot te vullen. Het was een fantastische dag voor leerlingen en docenten met een prachtig eindresultaat.
De vier initiatiefnemers hopen zo'n 1.500 euro op te halen en gaan het bedrijfsleven vragen om dat te verdubbelen. Met de bijdrage van bijvoorbeeld de Motorvoertuigenafdeling moet het zeker gehaald kunnen worden. Het totaalbedrag wordt vervolgens zo snel mogelijk overgemaakt op giro 555.