Megastunt van redactie Almere DEZE WEEKParkeerbeleid Filmwijk regelrechte 1-aprilgrap

08 april 2009 07:00

RANDSTAD - Het artikel op de voorpagina van Almere DEZE WEEK van 1 april heeft voor reuring gezorgd. Daarin was namelijk te lezen dat een aantal bewoners in Filmwijk er een eigen parkeerbeleid op nahoudt. De redactie van Almere DEZE WEEK verzon de grap en zorgde dat de fotograaf een zogenaamde controleur met een hefboom aan de Hollywoodlaan kon vastleggen.


Almere DEZE WEEK plaatste dit artikel op woensdag 1 april, traditioneel de dag waarop mensen elkaar voor de gek houden. De redactie van Almere DEZE WEEK heeft door plaatsing van dit artikel duidelijk een gevoelige snaar geraakt, want vele reacties op het artikel waren het gevolg. Een aantal lezers had de 1-aprilgrap door, zoals 'Theodoor' op de website schrijft: "Wat een goede grap van die redactie van jullie! Ik ben er eerlijk is eerlijk ingestonken en geloofde het verhaal van A tot Z. Kan er reuze om lachen!"
Een aantal lezers waren het eens met het plan voor de slagboom. Zo schrijft 'Peter van Cootwijk' op de website van Almere DEZE WEEK: "Ik vind dat ze groot gelijk hebben. Ook in Stedenwijk bij de school Echnaton (Zwolleweg) is zoiets aan de hand. Iedereen parkeert lekker gratis zijn auto voor het winkelcentrum en als je uit je werk thuiskomt, kun je nergens je auto kwijt terwijl je daar nota bene woont." En 'Jasa' schrijft: "Van mij krijgen de bewoners van Filmwijk alle steun. Eindelijk een wijk die iets doet wat de gemeente niet doet, maar wat wel nodig is."

Pal voor de deur

Het onderwerp 'parkeren in de wijk' heeft heel wat losgemaakt. Behalve in Filmwijk en Stedenwijk is het ook een bron van ergernis bij bewoners in Verzetswijk. Een 'boze autobezitter' mailt: "Wij wonen in Verzetswijk en kijken tegen Station Parkwijk aan. Er zijn speciaal voor het station heel veel nieuwe parkeerplaatsen aangelegd, maar de treinreizigers moeten en zullen hun auto pal voor de deur parkeren bij de bewoners. Je moet 's ochtends of 's middags niet even wegrijden met je auto want je riskeert dat je je eigen auto niet meer kunt parkeren."
Desondanks stemde 65 procent van de stemmers via de website tegen de plaatsing van een slagboom in alle wijken rondom het stadshart.
Een woordvoerder van de gemeente liet weten de grap van Almere DEZE WEEK te waarderen en had veel vragen van andere media gehad over het zogenaamde eigen parkeerbeleid van de bewoners. De Telegraaf nam het artikel over en zo ook Buurtlink.
Praat mee!

Leuke actie van Almere DEZE WEEK of flauwe grap? Reageer op de stelling 'Flauw hoor, zo'n 1-aprilgrap!' via www.almeredezeweek.nl of mail naar: redactie@almeredezeweek.nl.