Meisjes maken dieren van wol met 'Steekje los'

27 januari 2010 08:00

STEDENWIJK - De Kunstbus rijdt weer door de wijken. Sinds januari zijn Bouwmeesterbuurt, Molenbuurt, Almere Haven, Kruidenwijk, Muziekwijk en Stedenwijk de vaste haltes van de Kunstbus. In buurthuis Ons Stekkie in Stedenwijk-Midden startte vrijdagmiddag 22 januari de cursus 'Steekje los' voor meiden van 8 tot 14 jaar.


Rondom een grote tafel in de gezellige ruimte van Ons Stekkie aan het Enschedepad 28 zitten zo'n tien meisje rustig te werken. Om een plukje watten draaien ze gekleurde, wollen draadjes en maken daarmee een beest. Trots laat een van de meisjes haar creatie zien: een katje met grote opgeplakte ogen. Van vier tot zes in de middag zijn ze druk bezig onder begeleiding van Kunstlinie-docentes Daniëlla van Eembergen en Jenneke Kramers. De enige jongen in het groepje van vandaag is een uitzondering; omdat hij nog zo jong is en graag mee wilde doen, mocht hij ook aanschuiven. Net als de meisjes is hij druk bezig met zijn dier.
Het is de eerste keer dat de Kunstbus naar Stedenwijk-Midden komt en de kinderen hebben dan ook geen idee wat er te doen is in het buurthuis. Harriët Bosman, projectleider kunstprojecten bij Kunstencentrum De Kunstlinie, is voor deze keer de straat op gegaan en heeft de kinderen gevraagd mee te doen. Eerst even langs de ouders, toestemming vragen. Al snel is het groepje groot genoeg. "Ik heb de ouders wel even uitgelegd wat de kinderen gaan doen en dat het veilig is. Met een Kunstbus-strippenkaart, die ook in de Kunstbus te koop is, kunnen kinderen meedoen." De kaart kost 5 euro en daarmee kunnen de kinderen tien keer meedoen.