MELA ontmoetingsfestival 2009

26 augustus 2009 07:00

STAD CENTRUM - Mela, het grote multiculturele ontmoetingsfestival,gaat voor de zestiende keer 'on tour' door Nederland. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus is het in Almere, van 14.00 tot 24.00 uur op de Esplanade in Almere Stad.


Mela betekent in het Hindi/Sanskriet ontmoeting of samenkomst. De organisatie UJALA wil met het MELA ontmoetingsfestival de (raciale) kloof tussen autochtonen en allochtonen verkleinen, waardoor onbegrip met als voortvloeisels discriminatie en racisme kunnen worden omgezet in begrip en liefde jegens elkaar.
Het MELA ontmoetingsfestival wil een podium bieden waar mensen met verschillende afkomst en achtergrond elkaar op een 'mooie, gezellige en simpele manier' kunnen ontmoeten. Het herkennen en erkennen van de culturele achtergrond/bagage van elkander leidt tot acceptatie en respect voor elkaar.
Met veel muziek, dans, zang en show. Ook Oosterse kleding, geschriften, sieraden en lekkere Surinaamse, Hindoestaanse, Indische en Javaanse hapjes zijn er te vinden. De bezoeker krijgt volop de kans om nader kennis te maken met Hindoestaanse/Indiase/Surinaamse en populaire Bollywood kunst- en cultuuruitingen.
Kijk voor meer info op www.mela.nl of bel UJALA's MELAPHONE: 036-5295234.