Menzis selecteert Polikliniek de Blaak als Topzorg aanbiederTopzorg-predikaat voor spataderkliniek in Al

01 april 2009 07:00

ALMERE - "De kwaliteitsverschillen in de zorg zijn groot. Menzis maakt dat inzichtelijk met het Topzorg-predikaat", zegt Jan Dalmulder, fleboloog van Polikliniek de Blaak in Almere. "Dat wij een van de zestig zorgaanbieders zijn die het Topzorg-predikaat hebben gekregen is natuurlijk prachtig maar het houdt ons bovenal scherp om dit predikaat in de toekomst te behouden."


Polikliniek de Blaak in Almere is gespecialiseerd in (laser) behandeling van spataderen. Dalmulder: "Toen we voor het eerst van het Topzorg-idee van Menzis hoorden, waren we direct enthousiast. We hebben jarenlang hard gewerkt aan topzorg voor onze patiënten en dit idee sloot daar perfect op aan." De fleboloog vervolgt:"Zo konden we onszelf testen of we inderdaad op de goede weg waren. Nu we het predikaat hebben, is het makkelijker om onze kwaliteiten voor het voetlicht te brengen bij bestaande en nieuwe patiënten."
Menzis beoordeelde vorig jaar de zorgaanbieders van vijf behandelsoorten: liesbreuk, meniscus, borstkanker, spataderen en staar. De beoordelingscriteria waren gebaseerd op klantenonderzoek, landelijke richtlijnen en advies van patiëntenverenigingen. Daarbij werd vooral gekeken naar medische kwaliteit, snelheid van diagnostiek en behandeling en informatievoorziening. Uiteindelijk scoorden zestig zorgaanbieders goed op al deze punten en mogen zij tot 2010 het predikaat 'Menzis Topzorg' voeren. Voor meer informatie: 036-5377009.