Meregaard start met cursus tegen depressiviteit

18 mei 2011 05:00

PARKWIJK – De cursus ‘In de put Uit de put’ kan helpen beter om te gaan met depressieve klachten. De Meregaard start op woensdagochtend 1 juni met deze cursus, die bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en wordt gegeven van 10.00 tot 12.00 uur op de Boomgaardweg 12.


Iedereen voelt zich wel eens somber. Bijvoorbeeld als er iets onplezierigs gebeurt, zoals conflicten met anderen, tegenslag of ziekte. Soms blijft die somberheid bestaan. Er kunnen dan allerlei andere klachten ontstaan, zoals slaapproblemen, eetproblemen, moeheid en/of schuldgevoelens. Sommige mensen weten zelf wel waar die somberheid vandaan komt. Voor anderen is de oorzaak niet helemaal duidelijk. In de cursus worden vaardigheden aangeleerd om de stemming te verbeteren. De bijeenkomsten vinden plaats in een groep. Iedere cursist krijgt voor de start van een cursus een kennismakingsgesprek en uitgebreide informatie. Cursisten hebben een verwijzing van de huisarts nodig.
Voor meer informatie en aanmelding kan contact opgenomen worden met Linda van Pul via: 036-5210311 of per e-mail: l.vanpul@ggzcentraal.nl.