Meridiaan wordt toch volgebouwd

17 december 2008 08:00

ALMERE - Ondanks de protesten van omwonenden wordt het Meridiaanpark in Buiten toch bebouwd. De gemeente wil niet alleen in het zuiden van het park bouwen, maar ook in het noordelijke gedeelte van het groene stadspark. Dat bevestigt projectleider Anke Delfos van de gemeente.


De bebouwing van het park wekt veel beroering bij omwonenden. Almeerders uit onder andere de Molenbuurt en de Seizoenenbuurt zetten een tijd geleden een petitie op via internet om de Meridiaan onbebouwd te laten. Initiatiefnemer Maurice de Zwart en de bezorgde bewoners vrezen het verlies van groene ruimte en zijn bang dat de kwaliteitsimpuls in de Meridiaan gefinancierd gaat worden door woningbouw in de Meridiaan.
De gemeente wil het groene park een kwaliteitsimpuls geven. "De financiering daarvoor moet echter komen uit bebouwing", zegt Anke Delfos, projectleider Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente. "In totaal gaat het om 15 miljoen euro die nodig is. Daarom komen er naar alle waarschijnlijkheid het noordelijke gedeelte veertig twee-onder-een kapwoningen."
De Meridiaan moet volgens het laatste plan, waar rekening is gehouden met de wensen van burgers, in het midden paden krijgen. Daardoor ontstaat een tuinsfeer. "We willen het park goed verbinden met de verschillende wijken", zegt Delfos. "Aansluitend op het centrum van Almere Buiten komt er bij de havenkom ook woningbouw. De nota ligt nu ter goedkeuring bij mijn leidinggevende en in januari volgt die van de wethouder. Daarna koppelen we het naar de bewoners terug."
Hoe de bewoners in het vervolgtraject betrokken worden, is nog niet bekend.
Meepraten over dit onderwerp?
Geef uw mening via www.almeredezeweek.nl en reageer op de stelling 'Bouwen in parken maakt onderhoud betaalbaar'