Meridiaanpark krijgt nog meer bebouwing

10 februari 2010 08:15

BUITEN - Hoewel de gemeente eind 2008 liet weten dat er slechts veertig woningen zouden komen in het Meridiaanpark in Buiten, staat er in de laatste nota aan de gemeenteraad dat het 225 woningen betreft.


Anke Delfos, de toenmalige projectleider van het Meridiaanpark van de gemeente vertelde in november 2008 dat ze de laatste hand legde aan de Nota van Uitgangspunten. Hierin waren de "meeste opmerkingen van de bewoners meegenomen". De financiering van de kwaliteitsimpuls in de Meridiaan zou uit inkomsten door bebouwing moeten komen. De projectleider meldde toen dat er in totaal 15 miljoen euro nodig zou zijn. "Daarom komen er in het noordelijke gedeelte veertig twee-onder-een kapwoningen." Inmiddels heeft het plan een vlucht genomen. Niet veertig maar liefst 225 woningen komen er op termijn in het Meridiaanpark, als de gemeenteraad het ontwikkelingsplan goedkeurt.
IN KADER
Het 'Ontwikkelingsplan' voor het Meridiaanpark omvat onder andere een bouwprogramma. Het betreft het Centrumgebied bij de Havenkom, maar ook de bosvilla's bij de Dagenweg. In totaal gaat het in de loop der jaren om circa 225 woningen, circa 5850 m2 voorzieningen en de Warmoezerij. In het programma zitten ook functies zoals horeca, recreatie, kinderopvang, stadslandbouw, milieueducatie, dagbesteding.