Merijn Schuurman beste Almeerder tijdens Triatlon

03 september 2008 07:00

ALMERE - Onder tropische omstandigheden is triatleet Merijn Schuurman zaterdag als beste Almeerder over de finish gekomen tijdens de UPC Holland Triathlon. Schuurman noteerde een tijd van 9.20’09.


De triatlon werd gewonnen door de 42-jarige Belg Gerrit Schellens. Het was de vijfde keer dat Schellens beslag legde op de zege. Dit keer ging dat in een tijd van 8.22’49, zijn landgenoot Dirk van Gossum werd tweede. Bruno Hecquet uit Frankrijk kwam als derde over de finish.
Beste Flevolander werd Merijn Schuurman uit Almere met een tijd van 9.20 ‘09. Hij werd daarmee zeventiende. Zijn stadgenoot Jeroen Schenk werd 25e.
Tegelijkertijd met de UPC Holland Triathlon werd dit weekeinde ook de WK Triathlon gehouden. Julien Loy uit Frankrijk mag zich de nieuwe wereldkampioen bij de heren noemen. De Fransman overbrugde de drie afstanden in 5.43’22. Francois Chabaud pakte de tweede plaats. Het brons was voor de Deen Martin Jensen. De beste Nederlander kwam als elfde over de streep: Huib Rost uit Boxmeer (6.02’32). Het zilver ging naar Remy Vasseur.
Bij de vrouwen ging de zege naar Chrissie Wellington uit Engeland in 6.12’44, gevolgd door Charlotte Kolters uit Denemarken. Yvonne van Vlerken eindigde op de derde plaats. Bij de mannen in de leeftijd 30-34 werd de Almeerder Martijn Boot wereldkampioen.