Met Erica Terpstra en Annamarie ThomasStart schaatsseizoen Schipperplein

06 november 2009 12:44

STADCENTRUM - Voorzitter Erica Terpstra van het NOC*NSF opent zaterdag 7 november samen met ex-topschaatsster Annamarie Thomas en wethouder Arno Visser het schaatsseizoen van de Almeerse Schaatsvereniging (ASV) op het Schipperplein.


De ASV werd in juni tot 'Sportbestuur van het jaar 2008' verkozen. De bijbehorende prijs was 'een dagdeel Erica Terpstra'. ASV is daar bijzonder trots op en is dan ook verheugd dat de voorzitter van het NOC*NSF de schaatsbaan aan het Schipperplein opent, samen met ex-topschaatster Annamarie Thomas en wethouder Arno Visser. 's Middags is er een mini-conferentie in de Burgerzaal van het stadhuis. Erica Terpstra houdt dan een lezing over 'De sportvereniging midden in de samenleving' en jongeren van de Almeerse schaatsvereniging geven een presentatie over hun reis in juli 2009 naar Kyrgyzstan.

Warming up

Voorafgaand aan de opening wordt er om 11.00 uur een warming-up uitgevoerd door Sportcity, waarna het startschot gegeven wordt. Daarna kunnen alle kinderen een mini-elfstedentocht rijden. Erica Terpstra gaat de stempeltjes geven en zal de kinderen persoonlijk een medaille omhangen. Later op de dag worden er nog schaatsclinics georganiseerd. Het belooft een leuke dag te worden, waarbij het plezier in het schaatsen voorop staat. Deelname aan de mini-elfstedentocht kost die dag 1 euro. Ook schaatsen (easy gliders) zijn te huur voor 1 euro.
Tijdens de opening wordt er aandacht besteed aan de Nationale Wintersportdagen. Daarbij worden landelijk de diverse wintersporten gepromoot. De diverse sportbonden, zoals de KNSB, zijn hierbij betrokken.
Unieke schaatsbaan

Vanaf 7 november kan er weer iedere dag geschaatst worden op de voor Nederland unieke schaatsbaan in het stadscentrum naast Sportcity. De baan blijft open tot half maart 2010. Door de Almeerse Schaatsvereniging worden er het hele seizoen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals school-schaatslessen, kinderfeestjes, jeugd-schaatslessen, vakantieactiviteiten en schaatsen voor mensen met een beperking. De baan is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor jong en oud zijn er schaatsen te huur.