Met gemak een ecodak

12 mei 2010 07:00

ALMERE - De trend van dit moment is 'eco' waarbij iedereen op zoek is naar duurzame, natuurvriendelijke en milieubewuste producten. Dat hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Een ecodak bijvoorbeeld. Voor de stad Almere die zich als duurzaam en groen profileert, een must.


Groenspecialist Mobilane heeft Mobiroof-cassettes ontwikkeld die eenvoudig zelf neer te leggen zijn. De oersterke beplanting in de kant en klare cassettes geeft het hele jaar een groene kleur en in de zomermaanden wordt het zelfs een kleurrijk bloementapijt.


Kant en klaar

Mobiroof is een kant en klaar groenconcept en bestaat uit begroeide, handzame 'cassettes' die simpelweg aan elkaar geklikt worden. Het is perfect toe te passen op platte daken en daken met een lichte helling (tot 20 graden). In tegenstelling tot andere typen ecodaken hoeven er geen aanvullende maatregelen getroffen te worden. De Mobiroof-cassettes kunnen in principe zonder extra voorzieningen zelf worden neergelegd op het dak van een uitbouw, garage of tuinhuisje.

Sedum en subsidies

Een ecodak geeft het dak een natuurlijk aanzicht. De plantenmix bestaat uit zes oersterke soorten Sedum die het hele jaar door kleur geven. In de zomer verschijnen er vrolijke paarse, witte en gele bloemen. De sedumplantjes zijn zeer geschikt voor op het dak want ze hebben nauwelijks verzorging nodig. Slechts eens per jaar een snoeibeurt is voldoende. Een ecodak heeft veel voordelen. Het is milieuvriendelijk, isolerend, neemt fijnstof op, vermindert de waterafvoer naar het riool en is bovendien waterzuiverend. In veel gemeenten krijgen bewoners subsidie voor het aanleggen van ecodaken. Voor de mogelijkheden: neem contact op met de gemeente Almere.
De ecodakcassette met Sedum heeft een afmeting van 54 x 54 x 9 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Mobilane-dealers. Kijk voor meer informatie op www.mobilane.nl.