Met huifkar op zoek naar schaapskudde

07 september 2011 05:00

VROEGE VOGELBOS – Met een huifkar op zoek naar de schaapskudde in het Kromslootpark. Het kan elke zondag in september. De huifkarren vertrekken om 11.00 en 13.00 uur vanaf de schaapskooi in het Vroege Vogelbos, vooraf reserveren is noodzakelijk. Daarnaast organiseert Stad & Natuur allerlei leuke activiteiten bij de schaapskooi.


De huifkar maakt op 11, 18 en 25 september een rondrit door het Vroege Vogelbos, het Beginbos en het Kromslootpark. In het Kromslootpark wordt de schaapskudde opgezocht en stopt de huifkar even. Een vrijwilliger vertelt over het gebied, de meer dan 100 schapen en waarom de schapen worden ingezet bij de bestrijding van de berenklauw.
Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet door het Vroege Vogelbos, deze kan opgehaald worden bij de theeschenkerij. Zondag 18 september van 12.00 tot 16.00 uur komt het Orikadabra minitheater. Een minitheater waarin bijzondere dingen gebeuren. De theeschenkerij is geopend en zijn er ook schapen bij de schaapskooi.
Meer informatie over het gehele programma voor de maand september en reserveren kan via www.stadennatuur.nl, locatie Vroege Vogelbos.