Metamorfose station Almere Centrum start 2021

16 april 2020 00:00

STAD CENTRUM – De metamorfose van het station Almere Centrum start begin volgende jaar. Dat maakt ProRail bekend.

Bij de grondige opknapbeurt staan helderheid, transparantie, licht, kleur, een juiste routing in het gebouw en materiaal van hoge kwaliteit centraal. De gemeente Almere, de provincie Flevoland, de NS en ProRail werken samen aan dit project.

De hal krijgt een frisse uitstraling met nieuwe winkels en nieuwe winkelpuien en er komen transparante liften. Daarnaast komen er twee nieuwe bewaakte fietsenstallingen, en krijgt het busstation een nieuwe uitstraling en nieuwe plafonds.

Metamorfose

Het huidige station dateert uit 1987 en is toe aan een ingrijpende opknapbeurt. De voorzieningen op het station zullen straks beter aansluiten op de omgeving. Het station krijgt betere faciliteiten en een open uitstraling met een brede en overzichtelijke passage door de hal, die het Stationsplein en Mandelaplein naadloos met elkaar verbindt.

Uitbesteed

ProRail heeft het werk uitbesteed aan Hegeman Bouw en Infra B.V. Beide partijen werken vaker samen met grote stationprojecten. Zo zijn recent Zaandam en Assen opgeleverd. De aannemer heeft er zin in: "Station Almere is een project waar onze civiele en bouwkundige disciplines prachtig samenkomen."

Stationsframe

Naast de werkzaamheden van Hegeman Bouw & Infra krijgt Straal- en Schildersbedrijf WEST B.V. uit Zwijndrecht de opdracht om het stationsframe te schilderen. Ook zal het bedrijf het draadglas van het station vervangen door gelaagd glas en zonnepanelen op de kap plaatsten. In de schuine kapdelen komt er glas met geïntegreerde zonnecellen.

Artist impression: aangeleverd