Metropool Jakarta als voorbeeld voor Almere? Debat over positie Almere als randstadmetropool

09 november 2009 10:54

STAD CENTRUM - Professor Jo Santoso geeft maandagavond 30 november in Casla zijn visie over Almere als randstadmetropool. Vragen als 'Kan de metropool Jakarta als voorbeeld voor de ontwikkeling van Almere volgens model 2.0 gezien worden?' en 'hoe kan Almere profiteren van metropoolontwikkelingen elders in de wereld?' passeren de revue. Jan de Vletter leidt bovendien dit debat.


Professor Santoso is een belangrijk expert op het gebied van urban planning in Indonesië, zowel ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen, stedelijke vernieuwing en cultureel erfgoed. Hij is bovendien goed bekend met de ontwikkelingen in Nederland en Duitsland, waar hij studeerde.
Naast zijn werkzaamheden aan de universiteit van Jakarta is professor Santoso betrokken bij het Architectuurcentrum in Jakarta. Voor de metropool Jakarta heeft hij verschillende interessante studies gedaan, waarin veranderingsprocessen in de loop van de tijd zijn geanalyseerd.


Metropool Jakarta als voorbeeld

Jakarta is de afgelopen 25 jaar drastisch veranderd. Almere is iets meer dan 25 jaar oud en gaat de komende decennia wellicht fors groeien. Santoso is bekend met de ontwikkeling van Almere en het is voor Almeerders leerzaam om zijn visie op de ontwikkeling te vernemen.
Het debat vindt maandagavond 30 november plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur in Casa Casla, Centrum voor Architectuur, Stedebouw en Landschap van Almere. Deze is gevestigd aan het Weerwaterplein 3, 1324 EE Almere. Voor meer informatie: 036-5386842 of via info@casla.nl. De toegang is gratis.