Meufels Nederlands kampioen Jeugd

19 augustus 2009 07:00

STAATSLIEDENWIJK - Op de banen van Centre Point Almere waar TennisCollege Flevoland en de Nationale selectie hun trainingen verzorgen, is deze week het ITF 4 toernooi gespeeld. Toernooidirecteur Erwin de Boerdere en headreferee Robert van der Drift kunnen terugkijken op een geslaagde week.


Het ITF 4 tennis toernooi is een jeugdwereld ranglijst toernooi, spelers uit de hele wereld zijn deze week in Almere geweest om punten te vergaren voor de Jeugdwereldranglijst. Het weer was in het begin van de week nog een beetje wisselend maar de laatste dagen was het fantastisch mooi. De finales enkelspel en dubbelspel zijn gespeeld. Bij de jongens won Nationaal kampioen onder 18 jaar Alban Meuffels. Meuffels maakte gehakt van de Duitser Nekic. Binnen een uur was het gebeurd. In de dubbel kon Meuffels samen met de Nederlander Noordermeer niet winnen van het Duitse koppel Nekic/Bertsch.
Bij de meisjes verloor Paula de Man in twee sets van de Duitse Heisen, de Man had het betere van het spel maar kon niet op de juiste momenten de punten maken. Heisen won ook de dubbel samen met de duiste Lotz, van een Italiaanse duo.