Michael Jacksonplein in Muziekwijk

15 september 2009 07:00

MUZIEKWIJK - Sinds afgelopen donderdag is Almere een 'nieuw' plein rijker, dat vernoemd wordt naar de onlangs overleden Michael Jackson. Het Pinasplein verdwijnt daardoor binnenkort uit het stratenboek.


De naamgevingcommissie van de gemeente heeft besloten om de naam van het bestaande Pinasplein in Muziekwijk te veranderen in 'Michael Jacksonplein'. "Aan het plein liggen geen huizen, zodat de naamsverandering relatief simpel is", laat de woordvoerder van de gemeente weten. Het Michael Jacksonplein ligt bij het NS-station Almere Muziekwijk en tegenover het Top 40-plein.
DJ Patrick Kicken van Radio Veronica (en inwoner van Almere) startte na het overlijden van Michael Jackson een handtekeningenactie voor een Michael Jacksonstraat. Donderdag overhandigde hij de ruim tienduizend handtekeningen aan burgemeester Jorritsma. Op haar beurt vertelde de burgemeester - als portefeuillehouder van de naamgevingcommissie - aan Patrick Kicken dat het Michael Jacksonplein ook daadwerkelijk binnenkort in Almere komt.