Midland Classic Show in stadshart Genieten van blinkende oldtimers

24 september 2008 07:00

ALMERE - De Grote Markt en diverse andere locaties in het stadshart staan op koopzondag zondag 28 september volledig in het teken van de klassieke automobiel. Dan wordt namelijk de veertiende editie van de Classic Midland Show gehouden.


Sinds 1991 organiseert de Flevolandse Stichting Vriendenkring Klassiekers ieder jaar in Almere een groots opgezet oldtimer/klassiekerevenement. Inmiddels heeft dit evenement binnen oldtimer-minnend Nederland een vaste plaats verworven op de jaarlijkse evenementenkalender. Vandaar dat er ieder jaar weer vele schitterende en exotische oldtimers en klassieke automobielen uit lang vervlogen tijden vanuit geheel Nederland (en zelfs uit België) naar Almere komen. Deze, veelal 'hobbyvoertuigen', zijn allen in particulier bezit en worden door de meeste eigenaren dan ook in eigen beheer goed onderhouden en gekoesterd.

Citroën Faux Cabriolet van Heintje Davids

Verwacht worden onder andere een Rolls Royce 20 HP, een Citroën Faux Cabriolet (die ooit in het bezit was van de Nederlandse theaterartieste Heintje Davids) en een Ford model A, allen uit de dertiger jaren. Een De Soto Firelight Convertible, een Borgward Isabella Coupé, een Jaguar XK 120 OTS en een Riley RM Roadster uit de jaren '60. Ook automobielen die voor velen een 'feest van herkenning' zullen zijn ontbreken tijdens deze dag natuurlijk niet. In dit kader valt te denken aan een Fiat 500, een Opel A-Kadett, een Volkswagen Kever, een Morris Minor, een Renault 4cv, en nog veel meer. Op het Stadhuisplein is een aantal klassieke vrachtauto's uit het bedrijfsmuseum van Koninklijke SAAN Transport te bewonderen. Tevens kunnen bezoekers hier terecht voor een demonstratie over 'het nieuwe rijden'. In totaal zijn er 300 à 350 automobielen voor het publiek te bewonderen.
Voor de kinderen rijdt er op de Grote Markt een stoomtreintje, waar zij gratis een ritje in kunnen maken. De 18-man tellende formatie 'Big Band Blow' zorgt voor de muzikale omlijsting. De toegang voor de Midland Classic Show is gratis. Kijk voor meer informatie op www.vriendenkring-klassiekers.nl.