Mijn Eigen WoonideeKoper ontwerpt eigen huis en woonomgeving

22 april 2009 07:00

HOMERUSKWARTIER - Almere maakt het mogelijk om in het Homeruskwartier in Almere Poort, in een samenwerking tussen kopers en een ontwikkelaar, een eigen woning en woonomgeving te ontwerpen. Het doel is een woonvisie te bedenken, waarin de toekomstige bewoners daadwerkelijk veel zeggenschap hebben. In september dit jaar bepaalt de gemeente of het plan gekozen wordt.


Projektontwikkeling Heutink heeft samen met makelaar IMMO Arie van der Lee afgelopen zaterdag voor dit plan een informatiemiddag georganiseerd in het Bastion Hotel, met als thema 'Mijn Eigen Woonidee'.
Samen met toekomstige bewoners werd nagedacht over hoe de ideale woning en woonwijk eruit moet komen te zien. Er werden diverse voorbeeldontwerpen getoond voor starters, riante tussenwoningen, 2-onder-1 kap woningen en gelijkvloers wonen.
Ook verschillende ontwerpstijlen zoals klassiek, jaren '30 of meer eigentijds kwamen aan bod. Veel bewoners denken ook graag mee over de woonomgeving: wonen aan een hof, aan een straat, stedelijk of dorps. Daarnaast werd er ingegaan op zaken als parkeren en openbaar groen, of om de wijk kindvriendelijker te maken.

Individuele woonwensen

In het concept van Projektontwikkeling Heutink bestaat de mogelijkheid voor heel veel individuele woonwensen. Een team van architecten en stedenbouwkundigen staat klaar om de toekomstige kopers optimaal te laten meedenken. Uiteindelijk moet het concept leiden tot de ideale woonomgeving. Ook levert het schaalvoordeel op, met een aantrekkelijke kostenbesparing.
Neem voor meer informatie contact op met Projektontwikkeling Heutink: 038-3854344. Of bezoek de website: www.mijneigenwoonidee.nl.