Misstap De Graafschap zet Almere weer in poleposition

03 april 2021 20:20

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft vrijdag een goede 2-0 overwinning geboekt op NEC Nijmegen. Omdat De Graafschap (en ook NAC Breda) punten lieten liegen staan de Almeerders op poleposition voor plek 2 die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie. Cambuur Leeuwarden lijkt te ver uit zicht om nog voor het kampioenschap te gaan.

Almere City trok direct ten aanval tegen NEC dat fout op fout stapelde. Na een kwartier leidde dat tot de openingstreffer van Thomas Verheydt. NEC probeerde de wedstrijd in handen te krijgen, maar tot heel grote kansen leidde dat niet. In de tweede helft ging de bal op de stip nadat Damon Mirani met de vuisten getorpedeerd werd door NEC-keeper Branderhorst. Topscorer Verheydt klaarde het klusje professioneel. Een feestelijk moment voor spits, die met 19 doelpunten nu evenveel doelpunten heeft gemaakt dan clubtopscorer Vincent Janssen. Verheijdt heeft echter nog wat potjes te gaan.

Spaarzaam

Almere City FC liet NEC daarna maar spaarzaam voor de eigen keeper verschijnen. Een schot van Elayis Tavsan, die knap naar binnen dribbelt, vloog huizenhoog over en was exemplarisch voor de gemoedstoestand van de Nijmeegse equipe. Almere City FC speelde de wedstrijd professioneel uit en verkwanselde zelf nog enkele kansen.

NAC Breda speelde op De Toekomst gelijk tegen Jong Ajax, terwijl De Graafschap thuis keihard onderuit ging tegen FC Dordrecht (0-3). Hierdoor zijn het opeens de Almeerders die zich alleen op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie terugvinden.

Tijd om te feesten is er niet. Maandag volgt alweer de volgende test. Dan speelt de ploeg op Tweede Paasdag een uitwedstrijd tegen Roda JC. Ook dit duel (verplaatst naar 16:45 uur!) is live op televisiesportzender ESPN te zien.