Mobiel cameratoezicht Raaltepad

05 oktober 2011 05:00

STEDENWIJK – Bij bewoners in de omgeving van het Raaltepad neemt, door structurele hinder en overlast, het gevoel van onveiligheid toe. Om dit te verbeteren heeft de gemeente besloten om vier maanden een mobiele camera te plaatsen in dit gebied.


Het betreft het gebied dat een deel van de Almelostraat, Raaltepad, Oldenzaalstraat, Zevenaarstraat en Hilversumpad bestrijkt. De camera komt daar te staan van 10 oktober 2011 tot 10 februari 2012.
Cameratoezicht wordt alleen ingezet als onderdeel van een pakket maatregelen om criminaliteit te verminderen en de leefbaarheid te verbeteren. Beoogd resultaat is minder sociale- en fysieke overlast, verbeterd veiligheidsgevoel, verhoogde pakkans, voorkomen van strafbare feiten en het verhogen van de leefbaarheid.
Cameratoezicht is zodanig ingericht dat de observant niet in woningen, tuinen en dergelijke kan kijken. Dit is geregeld met speciale software dat zorgt voor een grijs vlak dat over dergelijke plekken meedraait als de camera beweegt (‘blanking’).
Het beeldmateriaal wordt zeven dagen opgeslagen en vervolgens automatisch overschreven. Een opsporingsambtenaar van de politie kan opgenomen beeldmateriaal terugkijken als er aangifte is gedaan bij de politie. Het is hierbij dan wel van belang dat de aangifte plaatsvindt binnen zeven dagen na een incident.