Modeketen Primark naar nieuw winkelcomplex Almere StadCorio start herontwikkeling Metropole-gebouw

28 september 2011 05:00

STAD CENTRUM - Vastgoedbelegger Corio heeft donderdag 22 september het startsein gegeven voor de herontwikkeling van het oude Metropole-gebouw aan het Stationsplein. Het voormalige theater Metropole wordt een modern en eigentijds winkelcomplex. De herontwikkeling neemt ongeveer één jaar in beslag.


De vestiging in de Metropole wordt de vierde en grootste vestiging van de modeketen Primark in Nederland. Dat wordt dan ook de belangrijkste huurder van het nieuwe winkelcomplex met 6.500 vierkante meter winkel.
Wethouder Ben Scholten is blij met de investering van Corio. “Het past bij alle andere ontwikkelingen in het centrum van Almere. Het centrum van Almere is uniek en het is pure winst dat mensen die met de trein komen straks meteen een moderne blikvanger zien als ze het station uitlopen."
Directeur Corio Vastgoed Ontwikkeling, Paul Tankink: “De herontwikkeling van de Metropole is een mijlpaal voor de ontwikkeling van het Stationsplein en de Stationsstraat. Hierdoor ontstaat een vernieuwde en nog aantrekkelijkere winkelroute vanaf station Almere Centrum. Met het groeiende Ierse retailbedrijf Primark als trekker, is het een mooie aanwinst voor de portefeuille van Corio.”
De verwachting is dat er vanaf eind 2012 volop gewinkeld kan worden bij Primark Almere.