Modeshow Haven één groot feest

03 juli 2017 12:31

HAVEN CENTRUM – Zo’n honderd mensen kwamen woensdag 28 juni af op de modeshow in activeringscentrum Jan Steen aan de Haak 36. Jan Steen is een activeringscentrum van Kwintes voor mensen met uiteenlopende GGz-achtergronden. Ook buurtbewoners en geïnteresseerden zijn er welkom.


De modeshow werd voor het eerst mede georganiseerd door leerlingen en docent Ans de Bruin van de mode- en designklas van openbare scholengemeenschap De Meergronden. Zij regelden de uitnodigingen, hapjes, deden de make-up van de modellen samen met professionele visagiste Hanan van Jan Steen, modellen, muziek met muzikant Danny Pablo en aankleding van de ruimte. Ook kleedden ze enkele modellen. Ze werden bijgestaan door Hilleke Linthorst van Kwintes en Wendy en Joke van Het Havenhuis (Zorggroep). Het Kledingloket van VLA en ‘t Tweede Trefpunt uit Haven sponsorden de modeshow met kleding.
Bewoners van de dagbehandeling van De Overloop, Het Havenhuis, bezoekers en medewerkers van Jan Steen, medewerkers van ‘t Tweede Trefpunt en natuurlijk leerlingen met hun docent en haar kleinkinderen vulden samen de catwalk. Zo zorgden ze voor weer allerlei nieuwe contacten tussen de aanwezigen. Tijdens de show was er ook aandacht voor de moodboards en tassen die de leerlingen als eindexamenwerkstuk hadden gemaakt. Dat trok veel publiek.