Modeshow in Dag Activiteiten Centrum op woensdag 9 december"Met weinig geld tóch een leuke o

05 december 2009 08:00

HAVEN CENTRUM - Dag Activiteiten Centrum Jan Steen aan de Haak 60 in Almere Haven heeft op woensdag 9 december weer een modeshow. De bezoekers van Jan Steen showen om 12.00 uur tweedehands kleding van Dress for Succes, Kledingwinkel Leger des Heils en het Kledingloket Almere.


Het is de tweede modeshow in DAC Jan Steen. Dit keer georganiseerd door stagiaire Priscilla Muller (20), van de MBO-opleiding Maatschappelijk Werk. "De doelgroep die wij willen bereiken met deze show zijn mensen die een minimuminkomen hebben of in de bijstand/schuldsanering zitten en vaak geen geld hebben om nieuwe kleding te kopen. Het doel van de show is om deze groep te laten zien dat je ook met weinig of zelfs geen geld een leuke outfit kunt creëren. Vandaar dat het thema is: minimale middelen, maximaal effect."
Priscilla is sinds september druk bezig met het werven van modellen, kleding afhalen, muziek en hapjes te regelen. "Het was veel werk, een aantal modellen hebben tussendoor afgezegd dus toen moest ik andere modellen regelen. Maar het is gelukt."
De kleding van het Kledingloket is alleen beschikbaar voor mensen die ook bij het Voedselloket Almere terecht kunnen. "Omdat er te veel mensen kwamen die de kleding niet echt nodig hadden is dat nu alleen bedoeld voor mensen die het écht nodig hebben. En met de modeshow zien cliënten dat tweedehands kleding niet altijd stom of lelijk is."
Lekkere hapjes en drankjes worden verzorgd door leerlingen van scholengemeenschap De Meergronden en examenleerlingen doen het haar en make-up van de modellen. Zij doen tegelijkertijd hun examen. Na afloop wordt de kleding van het Leger des Heils verkocht.