Moeder richt zich tot dief van sieraad met as overleden kind"Geef alsjeblieft dit sieraad terug&quo

25 februari 2009 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Shelly van Slimming in de wijk Tussen de Vaarten wil via deze krant een oproep doen aan de dief die vorige week inbrak in haar woning aan de Floris Versterstraat 39. De dief heeft een sieraad meegenomen dat voor Shelly heel veel emotionele waarde heeft.


"Het gouden sieraad heeft de vorm van een vlinder. In het lijfje van het dier zit de as van mijn dochtertje Travis die met zeven maanden dood geboren is. Het heeft voor mij uiteraard heel veel waarde. Ik wil het dus heel graag terughebben."
De dief heeft tijdens zijn strooptocht door het huis veel apparatuur meegenomen, zoals een Nintendo DS-spelcomputer, een laptop, een mobiele telefoon en ook geld. "Het is natuurlijk geen fijn idee dat iemand 's nachts door je huis sluipt, maar al dat materiële spul mag de dief houden. Dat interesseert me geen zier. Ik wil alleen dat sieraad terug. Ik denk dat geen dief zo hard is om daar ongevoelig voor te zijn. Hij mag het anoniem bij me in de brievenbus gooien, of bij de buren. Dat maakt niet uit. Maar breng alsjeblieft de as van mijn dochter bij me terug."
Shelly vertelt dat ze de gouden vlinder speciaal heeft laten maken. "Het is een heel bijzonder, handgemaakt, sieraad. Er bestaat geen tweede van. Bij de vleugels zijn streepjes ingegraveerd en aan het uiteinde van het lijfje zit een spiraalvormige lijn. Aan de buitenkant kan je niet zien dat het een urn is. Ik kan me voorstellen dat de dief zich dat niet gerealiseerd heeft. Misschien als hij dit bericht leest, dat hij mijn verdriet begrijpt en de vlinder bij me in de bus gooit. Of de vlinder meegeeft aan iemand anders. Het maakt mij niet uit. Als ik die vlinder ooit maar weer in mijn handen heb."