Moeders in De Kiekendief krijgen roos van Jolande Sap

11 mei 2011 05:00

STAD CENTRUM - De ouderen van zorgcentrum De Kiekendief wisten niet dat ze kwam, Jolande Sap, fractievoorzitter Groen Links in de Tweede Kamer. Bewoonster mevrouw Kempenaar: “Als ik het had geweten, had ik mijn krulspelden in gedaan.”


Ter ere van Moederdag heeft Stichting Waterval zondag 8 mei voor de zevende keer rozen uitgedeeld aan de dames in De Kiekendief. De Turkse stichting ter bevordering van integratie en onderling contact had hiervoor dit jaar Jolande Sap uitgenodigd, die graag haar medewerking verleende aan dit initiatief: “Ik vind het een goede zaak dat ouderen in het zonnetje worden gezet. Dat verdienen ze en het bevordert het onderlinge contact tussen verschillende groepen. Bovendien vormt dit attente gebaar een mooie tegenhanger voor de ‘hufterigheid’ waar we zo vaak mee te maken hebben in de samenleving.”
De 85-jarige mevrouw Emmerich, zittend op het terras voor het zorgcentrum, is de eerste die een roos krijgt uit handen van Jolande Sap. “Ja, ik vind het erg leuk dat ze dit doen. Ik woon hier niet zelf hoor, mijn man woont hier sinds drie weken. Ik ben samen met mijn zoon en schoondochter bij hem op bezoek.” Ook bewoners die binnen op hun kamers zitten, worden verrast met een bezoekje van de Groen Links-coryfee. Een oudere dame neemt zittend op haar bed de roos hartelijk in ontvangst terwijl ze zich verontschuldigt omdat ze haar gasten niets te drinken kan aanbieden. Jolanda stelt haar gerust: “Wij hoeven niets hoor. Uw blijdschap is genoeg.”

Waardering aan álle moeders

Vrijwilligster van de stichting, Yasemin Imamoglu, vertelt over de achtergrond dit initiatief: “Veel van onze moeders wonen in Turkije en kunnen dus niet samen met ons Moederdag vieren. Door rozen uit te delen aan de dames in De Kiekendief willen wij onze waardering en dankbaarheid tonen aan hen en alle moeders waar ook ter wereld.”
Jolande heeft voor deze gelegenheid haar 12-jarige zoon meegenomen: “Hij wilde graag mee, omdat het Moederdag is. Ik moet zeggen dat het daardoor wel écht een dagje uit is geworden.”