Mogelijk tijdelijke zorglocatie voor corona-patiënten

25 maart 2020 00:00

ALMERE - Er wordt onderzocht of in Almere tijdelijke zorglocatie voor corona-patiënten kan komen. Vandaag werd bekend dat elders in Flevoland - Emmeloord - een eerste locaite hiervoor geopend gaat worden in het Dr. Jansencentrum.

Ook in Almere worden er mogelijkheden verkend, laat de Veiligheidsregio Flevoland weten. Voor de opvang van de doelgroep uit de maatschappelijke opvang (dak- en thuislozen) en GGZ worden ook extra tijdelijke zorglocaties onderzocht.

Corona-patiënten die geen medische ziekenhuiszorg nodig hebben kunnen binnenkort in het Dokter Jansencentrum terecht. Deze locatie biedt ook zorg aan corona-patiënten die ontslagen zijn uit het ziekenhuis maar nog niet naar hun huis of zorginstelling terug kunnen. Het centrum in de Noordoostpolder wordt hiervoor gereed gemaakt. Andere locaties in de regio worden nog onderzocht. Mogelijk dat een vleugel van het St. Jansdal in Lelystad hiervoor ook in aanmerking komt, en dus ook Almere wordt onderzocht als locatie.

De realisatie van deze tijdelijke zorglocaties maakt deel uit van een pakket van maatregelen die worden genomen met het oog op de voorbereiding op een groot aanbod van corona-patiënten.

Het betreft een gezamenlijk initiatief van de zorgsector. Huisartsen, (thuis)zorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio werken hierbij nauw samen met GGD/GHOR Flevoland. Veiligheidsregio Flevoland ondersteunt de zorgsector bij dit initiatief.

Foto: Adobe Stock