Mogelijk verdachte serie zedenmisdrijven Verdachte (16) aangehouden na zedenmisdrijf

23 juni 2010 07:00

TUSSEN DE VAARTEN - Een 16-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van een zedenmisdrijf dat even daarvoor werd gepleegd ter hoogte van de Hildo Kropstraat. De politie onderzoekt of de man ook in aanmerking komt voro de overige zedenmisdrijven van de laatste weken.


Alerte buurtbewoners belden direct 112 nadat ze het 16-jarige slachtoffer in hun omgeving hoorden gillen. Meerdere politie-eenheden zette een grote zoekactie op touw naar de weggevluchte dader. Bij deze zoekactie kregen politieagenten hulp van enkele buurtbewoners die mee zochten in de omgeving. De 16-jarige verdachte werd even later op een zwarte scooter rijdend aangetroffen. De verdachte van de zedenmisdrijven in de afgelopen weken reed ook op een zwarte scooter.
De jongen voldeed aan het opgegeven signalement waarna hij ingerekend werd. Tot er meer duidelijkheid is zal het verscherpte toezicht in de gebieden Almere Hout en Almere Haven gehandhaafd blijven. De verdachte is in verzekering gesteld en het onderzoeksteam ART 8 heeft de zaak in behandeling. Het team onderzoekt de komende dagen of deze verdachte in aanmerking komt voor de overige zedenmisdrijven en mishandelingen die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden in de wijken Almere Hout en Almere Haven.
De serie mishandelingen en zedenmisdrijven houdt Almeerders al weken in de greep.