Monsterverlies Almere Sailors tegen Donar

12 maart 2021 08:00

ALMERE - Een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geworden. Gregory Tjin-A-Koeng zal zijn debuut als hoofdcoach van de basketballers van Almere Sailors ongetwijfeld anders hebben voorgesteld.

Direct vanaf het begin nam Donar het initiatief en daarmee afstand van Almere Sailors. Dit beeld bleef de hele wedstrijd gelijk. Tegenover de scoringsdruk van Donar kon Almere Sailors slecht incidenteel tegenstand zetten. Het eerste kwart werd beëindigd met 10 – 29. In het begin van het tweede kwart leek het wedstrijdbeeld te veranderen en lukte het Almere Sailors de achterstand te verkleinen tot 17 - 31. Helaas bleek dat meer voort te komen uit een rustige periode aan de Donar zijde. Op moment dat Donar weer meer focus aanbracht liep het verschil in stand dan ook snel weer op. De rust werd bereikt met 27 – 55.

Rust

Na de rust veranderde er niets aan de richting in de wedstrijd. Donar was de ruim bovenliggende partij en zette Almere Sailors met regelmaat onder grote druk. De Almeerse club had dan ook de grootste moeite om de Groningse basket nog te vinden. Via 37 - 88 bij einde van het derde kwart werd dan ook een eindstand bereikt van 48 – 120.

Almere Sailors start aanstaande zaterdag haar eerste wedstrijd in de Elite B fase. Dit betreft wedstrijden tussen de onderste 6 clubs in de competitie. Aanstaande zaterdag wordt direct gestart met een thuiswedstrijd tegen BAL uit Weert. Aanvang is 19:30 en de wedstrijd is te volgen via de livestream op www.almeresailors.nl