Montessorischool Stad 1 wint Schoolschaaktoernooi

15 maart 2010 20:53

BOUWMEESTERBUURT - Was het een popconcert? Ging het OVC massaal op schoolreis? Nee, het was het Schoolschaaktoernooi voor basisscholen uit Almere. Rond half een afgelopen zaterdag verzamelden ongeveer 400 kinderen vergezeld van ouders, meesters en juffen zich op het schoolplein van het OVC.


Liefst 82 teams van 31 verschillende scholen bonden de strijd met elkaar aan. Montessorischool Stad was de favoriet. De school won liefst vijf keer van de laatste zeven edities. Na de eerste ronde was er nog niet echt een tekening in de strijd. Na ronde twee bleef alleen Zeetuin 2 over met een maximale score van 8 punten. Daarna volgende verschillende fraaie partijen.
In de laatste ronde ging de strijd nog tussen Zonnewiel 1 en Monessorischool Stad. Het Zonnewiel moest minimaal met 3-1 winnen. Voor de teams daarachter was het ook nog bijzonder spannend. Want de beste elf teams kregen een startbewijs voor de regionale kampioenschappen in Amsterdam. Zonnewiel kwam op een 1-0 voorsprong, maar daarna won Montessorischool Stad alle partijen, waardoor het team met Jerry van Buren, Isaj Dijksman, Stijn Groen en Jasper Roos zich kampioen van Almere mag noemen. Uiteindelijk kwam het tweede team van Montessorischool Stad met een eindsprint nog op de tweede plaats, terwijl Vedelaar 1 als derde eindigde. Naast deze drie teams plaatsen Zeetuin 1, Zonnewiel 1, Waterspiegel 4, Kraanvogel 1, Syncope 1, Montessorischool Stad 3, Caleidoscoop 1 en Waterspiegel 1 zich voor de regionale kampioenschappen in Amsterdam.