Mooie, emotionele bijeenkomst op atletiekbaanSamenLoop voor Hoop brengt mensen samen

10 juni 2009 07:00

FBK SPORTPARK - De SamenLoop voor Hoop, die dit weekeinde werd gehouden op de thuisbaan van atletiekvereniging Almere '81 is een groot succes geworden en bracht veel mensen samen. De 24-uurs-loop heeft meer dan 15.000 euro opgebracht.


Mede-organisator Willem Bakering is vooral blij dat de 24-uurs-loop zonder regen verliep. Op de atletiekbaan liepen mensen hun rondjes waarmee ze de geld bijeenliepen voor het KWF Kankerfonds. Onder deze doorzetters waren ook veel 'survivors': mensen die de ziekte kanker overwonnen hebben. De Olympische held Maarten van der Weijden, ook een survivor, liep ook een aantal rondjes mee. Verder waren er optredens van het koor Binnenste Buiten en een koor met ex-kankerpatiënten. Ook werden de sporters gehuldigd die vorige week meededen aan de Alpe d'Huzes. Daarbij beklommen de sporters meerdere keren op de fiets de alpenreus. Ook hier ging de opbrengst naar het KWF Kankerfonds.
In Almere konden deelnemers op een groot scherm meekijken hoe het met de vijf andere 'samenlopen' in Nederland gesteld was. "Het is een mooi evenement", aldus één van de lopers. "En soms ook best emotioneel. Iedereen heeft wel een verhaal."
De manifestatie in Almere werd afgesloten door de Almeerse cabaretier en presentator Jörgen Raymann. Nog geen uur later kwam de regen uit de lucht vallen. Alsof Pluvius gewacht had tot het evenement voltooid was…