Moslimvereniging wil samenwerking met bewoners

11 april 2012 05:00

INDISCHE BUURT - Brahim Latife is de voorzitter van de vereniging Omar ibn Al Khattab, begrijpt de actie en het protest vanuit de Sieradenbuurt over de komst van een moskee in de Indische Buurt. Dat blijkt uit een interview met de voorzitter met de makers van de digitale Nieuwsbrief voor Almere Buiten.


Latife denkt dat de protesten vooral het gevolg zijn van onbekendheid is. “Maar als de mensen in de moskee binnenkomen, als ze zien wat we doen en als ze voelen dat ze welkom zijn, dan komt het vast goed. Ons gebedshuis is altijd open.”
De nieuwe moskee is naar verwachting begin volgend jaar klaar. De moslims hebben dan de beschikking over een gebedsruimte van ruim 200 vierkante meter, klaslokalen, een bestuurskamer, een bibliotheek en een winkeltje. Om het pand worden veertig parkeerplaatsen aangelegd. Het bestuur kijkt uit naar samenwerking met de buren en bewoners van Sieradenbuurt en de Stripheldenbuurt, zo blijkt uit het artikel. ”Het Suikerfeest is bijvoorbeeld een groot algemeen feest, waarbij ook de buren van harte welkom zijn, maar ook een dag als Burendag zal gelegenheid bieden om samen op te trekken. En als iemand benieuwd is naar de binnenkant van de moskee: die is altijd welkom! Aan het gebed kun je alleen meedoen als je moslim bent. Maar de gebedsdiensten kunnen niet-moslims wel meemaken en kijken hoe dat gaat. Mannen en vrouwen natuurlijk wel apart, want bij het gebed moet je geconcentreerd zijn en dan moet je niet worden afgeleid.”