Motorclub Easyriders weer rijklaar

23 februari 2011 06:00

ALMERE - Voor de Almeerse Motorclub Easyriders is het rijseizoen weer begonnen. Dit vierde seizoen van de club belooft weer veel goeds, leuke activiteiten en vooral motortochten. Zaterdag 2 april is er een 'openingsrit' langs de Friese Meren


Er wordt afgetrapt met de Motorbeurs, dit weekend in de Jaarbeurs Utrecht. Een aantal leden gaan hier gezamenlijk met de trein naartoe en maken er een gezellige dag van.
Een aantal toerritten voor dit seizoen zijn al bekend. De eerste rit zal 2 april naar Friesland gaan, altijd een prachtige omgeving om te rijden. De rest van de ritten varieert van een Duizend Bochten-rit tot aan ritten naar de kust en in het midden van het land. Ook nemen de leden deel aan de Elfstedentocht. Deze wordt elk jaar georganiseerd door de Friese Motorclub en dit is een waar evenement. Wie van motorrijden houdt, moet de sfeer een keer geproefd hebben. Zoveel motoren bij elkaar is echt heel leuk om een keer mee te maken. Het jaarlijkse buitenlandweekend gaat naar België, van 2 tot en met 5 juni.

Veel 'ladies'

Easyriders Almere is een laagdrempelige club waar iedereen welkom is, wat je ook rijdt. Een racer of een chopper, man of vrouw, het maakt niet uit. Mede-oprichter van de club Anita Dieters: "Doordat de club door twee dames is opgericht, zijn er wellicht meer dames bij de club dan gemiddeld, maar tot nu toe hebben de heren hier geen moeite mee gehad. Voor deze dames organiseren we dan ook elk jaar de Ladies Day."
Openingsrit

Wie lid wilt worden of een keer de sfeer wil proeven kan altijd langskomen. Twee keer in de maand is er een clubavond en één keer in de maand een toerrit. De eerste clubrit van het seizoen is zaterdag 2 april. Er wordt om 08.30 uur verzameld bij clubhuis Easyplace aan de Steurstraat 21B in Waterwijk. De kosten voor de lunch bedragen 12,50 euro per persoon.
Meer weten over Easyriders, neem een kijkje op de website en laat een berichtje achter in het gastenboek: www.easyridersalmere.com.