Motorrijden met 2Control the Experience: voor de échte motorbeleving

23 februari 2011 06:00

ALMERE - 'Van de rijschool naar de beleving', is het motto van de circuitdagen 2Control the Experience. Onder deskundige begeleiding van gecertificeerde rij-instructeurs en ervaren circuitcoureurs kunnen beginnende en gevorderde motorrijders zondag 13 maart de fijne kneepjes van het motorrijden leren. Opnieuw, of voor het eerst, een circuitdag met 2Control laat motorrijders zien én voelen wat het echte motorrijden is.


Vorig jaar zijn Menno Jongma van 2Tires en Michael van den Bor van Motorrijschool Control uit Almere begonnen met dit soort 'circuitdagen'. Zondag 13 maart is het politiecircuit aan de Eendenweg 12 in Lelystad de hele dag gereserveerd voor iedereen die zijn of haar bochtentechniek, remtechniek en het rijden wil verbeteren. "Dit is echt voor iedereen, ook mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald", zegt Michael. "Het is vooral voor iedereen die meer en veiliger plezier wilt beleven in motorrijden."
De organisatoren hebben circuitervaring van het Racingteam 2Tires, dat meedoet aan de 'zomeravondcompetitie'. Samen met rij-instructeurs van een aantal andere rijscholen organiseren ze een aantal keer per jaar dit soort circuitdagen. De circuitdag in maart is voor het eerst een volle dag. "Zo hebben we écht alle tijd om lekker veel te rijden", zegt Michael. Zo'n dag bestaat uit de theorie van bochten rijden, remmen en rijden op een circuit. "Het verkennen van het circuit doen we eerst met z'n allen, achter een van de instructeurs aan. Dan verdelen we de groep in niveau en type motor. Zo blijft het voor iedereen leuk." Michael benadrukt dat het géén racedag is. "Ook als je net je rijbewijs hebt of nu pas weer gaat rijden na de winterstop is dit een goede manier om weer te beginnen. Juist na een lange stop in het rijden, rond deze tijd, ontstaan er de meeste ongelukken met motorrijders. Dat kun je voorkomen door je techniek weer even op te frissen of te verbeteren."
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.control-rijopleidingen.nl/trainingen.html.