Mountainbiken in AlmereInschrijving Almere DEZE WEEK MTB Classic 2012 begonnen

07 maart 2012 06:00

POORT - Na het succes van vorig jaar organiseert de Fiets Race & Toer Club Almere in samenwerking met Almere DEZE WEEK zondag 25 maart de tweede editie van de Almere DEZE WEEK MTB Classic. Dit is een toertocht voor mountainbikers door de groene gebieden van Almere. Liefhebbers kunnen zich tot zondag 18 maart inschrijven via www.frtca.nl of www.almeredezeweek.nl. Onder de voorinschrijvingen wordt een Giant MTB verloot.


De route gaat door gebieden waar normaal gesproken niet gefietst mag worden. De start is tussen 9.00 en 10.00 uur bij het Topsportcentrum aan de Pierre de Coubertinlaan 7 in Almere Poort. Er zijn twee routes: van 25 en 40 kilometer. De routes zijn uitgezet door Pampushout, het Kromslootpark en over Almere Strand. De routes worden duidelijk gemarkeerd met linten. Ook de veiligheid krijgt veel aandacht, gevaarlijke oversteekplaatsen zijn duidelijk aangegeven met borden. Onderweg is er een verzorgingspost. Na afloop is er gelegenheid om de fiets schoon te maken en te genieten van een warme kop erwtensoep.

Doe mee!

Schrijf snel in, want naast een geweldige fietsdag maken snelle beslissers kans op een Giant mountainbike, aangeboden door Jan Wisse Tweewielers. Meedoen kost 5 euro, NTFU- en KNWU-leden betalen 4 euro. Deelnemers tot 14 jaar mogen gratis meedoen, mits ze onder begeleiding van een volwassene zijn.
Inschrijven kan via www.almeredezeweek.nl of www.frtcalmere.nl.