Multibank Sealbag Automaat maakt Almere nóg veiliger

18 februari 2009 08:00

STAD CENTRUM - Almeerse winkeliers en horecaondernemers kunnen vanaf deze week hun bankbiljetten nog veiliger, efficiënter en goedkoper afstorten. Zij hoeven hiervoor niet meer naar hun eigen bank, maar kunnen gebruik maken van de zogenoemde Multibank Sealbag Automaat (MBSA) aan het Stadhuisplein en in de Koopmanstraat.


Winkeliers en horecaondernemers kunnen hun geld dus praktisch om de hoek inleveren. De pilot is een initiatief van Munt Centrale Holland (MCH) in samenwerking met de gezamenlijke banken. Medewerkers van ABN AMRO en MCH brachten deze week een bezoek aan de winkeliers om hen op de hoogte te brengen van de nieuwe afstortautomaten.
De MBSA maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van registreren en volgen van stortingen, zoals Radio Frequentie Identificatie (RIFD). De sealbag, een plastic veiligheidsenvelop, bevat een chip waarmee de winkelier en horecaondernemer door middel van RIFD zijn bankbiljetten kan volgen vanaf de storting tot het moment dat het geld op de rekening wordt bijgeschreven.

Cashless Almere

De pilot sluit naadloos aan bij Cashless Almere, een project wat winkelend publiek zoveel mogelijk aan het pinnen moet krijgen, zodat er minder geld in de kassa's zit. Cashless Almere heeft, net als het concept MBSA als doel om Almere veiliger te maken en het aantal overvallen drastisch te verlagen. Sjaak Kerkhof, programmamanager van het initiatief vanuit ABN AMRO en voorzitter van Cash&Veiligheid van Cashless Almere: "Idealiter willen we op den duur dat Almere helemaal 'cashloos' is. Tot die tijd moeten we er alles aan doen om de veiligheid van winkeliers en horecaondernemers te waarborgen. MBSA helpt daarbij."
Meer info over de MBSA is te vinden op www.mbsa.nl.