Mummies knutselen, taarten bakken, jonglerenDe Waterhoek houdt spetterende feestweek

29 april 2009 07:00

WATERWIJK - Dalton-basisschool De Waterhoek heeft afgelopen week een spetterende feestweek beleefd. In het kader van het 25-jarig jubileum waren er tal van activiteiten voor de leerlingen.


Daarom droeg het programma de hele week de naam: 'de Waterhoek Anders dan Anders'. De officiële aftrap deed John van der Vegt, voorzitter van de Raad van bestuur van de Almeerse Scholen Groep op maandagochtend, gevolgd door het oplaten van tweehonderd ballonnen. Omdat er groot onderhoud gepleegd wordt in de Waterwijk, ging een grote, versierde bulldozer de optocht voor.
Verder bakten leerlingen taarten waaruit een winnende - de lekkerste taart - gekozen werd. Niet alleen leerlingen maar ook de leerkrachten en ouders waren actief: ze voerden de Musical 'Hotel Mesjogge' op voor alle kinderen.
Op dinsdag kregen leerlingen van de Waterhoek een circus-workshop in de gymzaal aan de Slagbaai. Ze leerden balanceren op ballen en tonnen, jongleren, Chinese bordjes draaien, op eenwielers rijden. "Ongelooflijk hoe snel zij van allerlei trucjes konden", zegt Marion Pelgrim, woordvoerster namens de Waterhoek. Natuurlijk was er ook sport en spel. "En leerlingen verzonnen voor de vrijdagmiddag hun eigen spelletjes. Heel grappig was het 'mummie maken', waarbij ze met toiletpapier een mummie in elkaar flansten… dat hadden we zelf niet kunnen verzinnen!"