Museumronde Art Rocks in Kunstlinie wordt digitaal uitgezonden

26 april 2021 12:15

ALMERE - Hoe klinkt een kunstwerk? Jonge muzikanten worden door Art Rocks uitgedaagd om een muzikale vertaling te maken van kunst. Kunstlinie Almere is een van de musea die dit jaar meewerken aan de competitie. De museumronde in Almere wordt donderdag 29 april door BNNVARA uitgezonden op NPO2 Extra en via Artrocks.nl.

Honderden muzikanten veranderden dit jaar wereldberoemde kunstwerken van onder andere Basquiat en Mata Hari tot catchy popliedjes, emotionele rap tracks en feministische ballads. Uiteindelijk mochten 88 deelnemers voor hun gekozen kunstwerk in een van de veertien aangesloten musea optreden.

Kunstwerken Kunstlinie op tv

Waar de deelnemers normaal gesproken optreden voor een publiek terwijl ze naast hun gekozen kunstwerk staan, moest het dit jaar, vanwege Covid-19, anders opgelost worden. Art Rocks presenteert in samenwerking met BNNVARA een online editie van 'Art Rocks: hoe klinkt een kunstwerk'. Vanuit de woonkamer kun iedereen straks nieuwe muziek ontdekken en toch nog een beetje kunst en cultuur snuiven.

In de 14 afleveringen neemt Cesar Majorana de kijkers mee in het museum en spreekt met ambassadeurs Kovacs, S10 en Sef. In de aflevering van Kunstlinie staan optredens van Sigrun & Jethro, YARA, ZEHRA, Maaike, Zout Zand, Zoey Adams en JARO op het programma. Zij treden op voor hun favoriete werk uit de Kunstlinie-collectie in de grote theaterzaal, de foyer en de Kunsthal.

De museumronde 'Art Rocks: Hoe klinkt een kunstwerk' die is opgenomen in Kunstlinie wordt op 29 april uitgezonden via NPO2 Extra en via artrocks.nl om 20.00 uur. Deelnemers strijden voor een plekje in de finale in Paradiso. De finale is te zien op 8 mei om 23:30 op NPO3. Daar strijden uiteindelijk acht finalisten om de titel in Paradiso. De winnaar van Art Rocks krijgt onder andere een geldprijs van € 1000,- en studiotijd in de Wisseloord Studio's.