Na 25 jaar einde aan Karel's Corner

24 november 2020 12:20

Door Berlinda Hendrikse

HAVEN - Wie in Haven is opgegroeid, is ook opgegroeid met de patat en snacks van Karel's Corner. Aan dit tijdperk komt echter deze week een einde. De teruglopende omzet als gevolg van de coronacrisis heeft eigenaar Dennis Busch doen besluiten om de zaak definitief te sluiten: "Er was geen andere mogelijkheid dan te stoppen."

"Natuurlijk vind ik het jammer," vertelt Dennis Busch, die drie jaar geleden na het overlijden van zijn geliefde ouders, de snackbar overnam. "Iedereen in Haven kent Kareltje, zoals we in de volksmond genoemd worden, een erenaam voor mijn vader Karel die de zaak destijds samen met mijn moeder Ria heeft opgezet. Begin dit jaar had ik al mijn twijfels over de toekomst van de snackbar. De zaak moest na 25 jaar grondig opgekapt worden en daar was eerlijk gezegd geen budget voor. Terwijl we wel keihard werkten en nauwelijks tijd voor een privé-leven hadden. Dat zette me al aan het denken. Maar met de klap die corona teweegbracht, is doorgaan echt geen optie meer. De omzet liep zo hard terug, dat ik een knoop moest doorhakken."

Pluim

Voor het slechte nieuws naar buiten kwam, lichtte de snackbarhouder eerst zijn personeel in. "Dat was het moeilijkste, want samen met mij hebben deze mensen zich altijd met hart en ziel voor de zaak ingezet. Sommige komen hier al van kleins af aan. Ik wil ze dan ook echt een grote pluim geven voor alle inzet die ze hebben getoond en de steun die ze me op dit moment geven."

Dennis vertelt dat het pand inmiddels is verkocht en dat de nieuwe eigenaar aan het kijken is naar een geschikte huurder. Of dat weer een snackbar zal zijn, is nog niet bekend. In ieder geval zal het kenmerkende bord "Sonja heeft hier ook genoten", een knipoog naar dieetgoeroe Sonja Bakker, van de gevel verdwijnen.

Toekomst

Hoewel de sluiting van de zaak veel verdriet geeft, kijkt de zoon van Karel positief naar de toekomst. "Ik verheug me erop om weer tijd aan mijn kinderen te kunnen besteden. Ik heb al een nieuwe baan als bezorger van Albert Heijn, dus ik hoef me daar geen zorgen om te maken. Ook de zorgen om de zaak vallen nu van mijn schouders. Ik ben door het harde werken al jaren niet meer op vakantie geweest, dus ik ben ook blij dat ik nu meer tijd ga krijgen voor mijn privé-leven."

Aanstaande zondag 29 november is de laatste dag dat Karel's Corner geopend is. Wie nog een laatste keer wil genieten van de lekkernijen van Kareltje, kan tot 20.00 uur terecht.

(Foto: Karel's Corner)