Na 'brute inbraak'Kantine Buitenboys 's avonds dicht

04 maart 2009 08:00

BOUWMEESTERBUURT - Voetbalclub SC Buitenboys in Buiten gaat per direct de kantine sluiten nadat de club vorige week is opgeschrikt door een 'brutale inbraak waar veel dreiging van uitging'.


Vijf jongeren drongen op dinsdag 17 februari de kleedkamers binnen van de club. Hierbij werden diverse waardevolle spullen van de Zondag Senioren buitgemaakt. In een brief aan alle leden laat het bestuur weten dat er veel dreiging uitging van het groepje dieven. Daarom is besloten om per direct de kantine op doordeweekse avonden te sluiten. "Het risico dat er iets met onze vrijwilligers die achter de bar staan gebeurt willen en kunnen wij niet lopen", aldus het bestuur, die in de brief een directe link legt tussen deze inbraak en de verscherpte beveiligingsmaatregelen in het stadscentrum. "Deze criminelen zoeken waarschijnlijk makkelijkere doelen om te overvallen dan wel in te breken."
Volgens politiewoordvoerder Leo Dortland is die conclusie wat voorbarig. "We zijn erg alert op overvallen in Almere. Het gaat hier om een inbraak. En een inbreker is geen overvaller. Inbraken zijn lastig te voorkomen. Ik ben zelf lid van een sportclub. We hebben de boel flink beveiligd en zelfs de chocoladerepen achter slot en grendel gedaan, maar toch is de laatste tien jaar al zestig keer ingebroken."
Dortland wijst op de aloude wijsheid 'de gelegenheid maakt de dief'. "Neem preventieve maatregelen. Laat dus geen waardevolle spullen achter in een kleedkamer. Inbrekers zijn al blij als de buit een paar tientjes bedraagt."
Het bestuur van Buitenboys heeft inmiddels maatregelen genomen om de beveiliging van ons complex te verbeteren en de bescherming van de eigendommen van club en haar leden beter te beschermen.