NAC Breda legt Almere City op pijnbank

02 februari 2021 08:45

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 4-0 verloren. In het Rat Verlegh Stadion was de thuisploeg dodelijk effectief. Mario Bilate en Mounir El Allouchi speelden met fraaie treffers voor beul van de ploeg van Ole Tobiasen.

NAC-directeur Mattijs Manders schreef de seizoenkaarthouders van de 'Parel van het Zuiden' onlangs een ambitieuze brief met wensen voor de toekomst. "NAC wil veel," zo schreef de algemeen directeur in zijn wensenlijstje.
Almere City FC gaf de bespeler van het Rat Verlegh Stadion op 1 februari in ieder geval precies wat het wil. De bezoekers zochten in de eerste helft naar een gaatje in de defensie, maar kregen van NAC slechts zelden iets cadeau. Sterker nog, NAC-spits Mario Bilate liet in de openingsfase zien dat hij er zin in had. Tot drie keer toe verscheen hij dreigend voor het doel van FC-keeper Michael Woud.

Kaandorp

De eerste dot van een kans kreeg Almere City FC-aanvaller Mees Kaandorp. Zijn open kopkans, op voorzet van Bram van Vlerken, scheerde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een paar tellen later viel het doelpunt pardoes aan de andere kant. Het was Lex Immers die de Bredanaars naar de voorsprong schoot.

Daarna was het vooral aanvaller Ilias Alhaft die het op allerlei manieren probeerde. Een van de daverende solo's eindigde op de vuisten van doelman Nick Olij, een ander strandde in de doelmond net buiten bereik van Thomas Verheydt. Ironisch, ook deze aanval werd afgeslagen en eindigde aan de andere kant in het doel achter Michael Woud. Een scherpe dieptepass van Lewis Fiorini werd op de juiste waarde ingeschat door Bilate, die de bal voor de tweede keer onder Woud doorschoof.

Balbezit

Daarmee was het leed voor Almere City FC nog niet geschied. Ook na de rust hadden de Almeerders namelijk het meeste balbezit, maar verzuimde het tot kansen te komen. Nieuwkomer John Yeboah kwam tien minuten voor tijd tot de grootste kans, maar zag zijn inzet gekeerd door de NAC-goalie. Het scorebord gaf toen al 3-0 na een magistrale volley van Bilate over doelman Woud. De 4-0 kwam op naam van Mounir El Allouchi met een fraai afstandsschot.

Volgende week reist Almere City FC opnieuw af naar Brabant. Op Super Bowl Sunday is Helmond Sport om 12:15 uur de tegenstander.