Najaarsconcert Brassband Almere

26 oktober 2011 05:00

HAVEN CENTRUM - Brassband Almere organiseert zaterdagavond 29 oktober om 20.00 uur een najaarsconcert in kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht 60 in Haven. Brassband Almere is het oudste muziekgezelschap van Almere en bestaat deze maand dertig jaar.


Ondanks de leeftijd is de vereniging nog altijd bloeiend en levendig met ruim veertig leden. Naast de Brassband, die muziek maakt van klassiek tot populair, is er ook een jeugdorkest 'Brassbende' waarin vooral jongeren musiceren en opgeleid worden. Brassband Almere staat onder leiding van dirigent Rolf Hoogenberg. Deze jonge dirigent is een professioneel trombonist die diverse orkesten leidt, componeert en lessen geeft. Daarnaast is hij solotrombonist van het vermaarde Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Recent dirigeerde hij dit orkest ook bij zijn examen master directie.

Bijzonder concert

Het najaarsconcert heeft dit jaar een bijzonder karakter vanwege de aanwezigheid van Saens harmonieorkest dat onder leiding staat van Harry Hoogenberg. Vader en zoon Hoogenberg dirigeren dus beiden hun eigen orkest en dat is een unieke mogelijkheid om het verschil in klankkleur tussen een harmonie en een brassband te ontdekken. Brassband Almere voert een aantal origineel voor Brassband gecomponeerde werken uit van onder andere Jacob de Haan en Richard Grantham. Daarnaast staan populaire werken zoals Haven’t met you yet (van Michael Bubble) en Innuendo van Queen op het programma.
Concert start 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten acht euro inclusief twee consumpties. Er wordt geadviseerd om kaarten te reserveren via kaarten@brassbandalmere.nl, maar zijn ook te koop in de zaal. Meer informatie over de Brassband is te vinden op de website: www.brassbandalmere.nl.