Nationale Buitenspeeldag in Tussen de Vaarten

25 mei 2011 05:00

TUSSEN DE VAARTEN-MIDDEN – Dliman Salim en Don Becker van het kinderwerk in Tussen de Vaarten van stichting De Schoor organiseren woensdag 1 juni van 14.00 tot 16.00 uur de Nationale Buitenspeeldag in de Hildo Kropstraat.


Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden. Voorheen heette dit de Straatspeeldag. Op die dag worden overal in Nederland straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. Door het afsluiten van de straten wordt de aandacht gevraagd van omwonenden, de gemeente en voorbijgangers. Deze actie is vooral bedoeld om te laten zien dat de eigen omgeving door te snel verkeer niet altijd veilig en kindvriendelijk is.

Springkussens

Stichting De Schoor en Kids First organiseren dit al een aantal jaar samen met groot succes. Vorig jaar deden 210 kinderen mee en hebben enorm veel plezier gehad. Net als vorig jaar zullen er weer springkussens staan, kunnen kinderen hun eigen taart maken, schminken, zaklopen, touwtrekken en veel meer leuke dingen doen. Van 14.00 tot 16.00 uur is de straat van de kinderen. Alle activiteiten zijn gratis.
Er is veel hulp nodig van vrijwilligers. Ouders die de organisatie willen helpen, kunnen bellen met 06-21542702.