Nationale Voorleesdagen digitaal van start

20 januari 2021 13:45

ALMERE - De Nationale Voorleesdagen zijn woensdagmorgen van start gegaan met een digitaal voorleesmoment door onderwijswethouder Roelie Bosch. Via een videoverbinding las zij voor aan ruim 1900 Almeerse leerlingen uit groep 3.

De Nationale Voorleesdagen duren tot 30 januari en worden georganiseerd om ouders te stimuleren meer voor te lezen. Wethouder Bosch las voor uit het Prentenboek 'André het astronautje', geschreven door André Kuipers. De leerlingen van basisschool de Buitenburcht in Almere Buiten, die momenteel gebruik maken van de noodopvang, kregen ook ruimte om vragen te stellen en te reageren op het verhaal.

Het prentenboek is passend bij het thema Zon, maan en sterren dat binnenkort van start gaat in de groepen 3 op De Buitenburcht. Kim van Westrop, directeur van de school: "We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen op elke leeftijd. Door te starten met een prentenboek/voorleesboek, vergroot je het leesplezier en zijn kinderen direct enthousiast en betrokken. De Nationale Voorleesdagen ondersteunen de samenwerking met ouders om dit leesplezier te vergroten, thuis en in de klas."

Roelie Bosch over dit bijzondere voorleesmoment: "Het was een leuke ervaring en natuurlijk anders dan anders via zo'n videoverbinding. Toch was er contact en hoorde ik de reacties van de kinderen. Mooi ook om de geconcentreerde gezichtjes van de kinderen te zien, ze zaten helemaal in het verhaal."

Bibliotheek

Het Voorleesontbijt in de nieuwe bibliotheek kon dit jaar ook niet fysiek plaatsvinden, maar online kon toch worden genoten van het Prentenboek van het jaar 2021: Coco kan het! Singer/songwriter Sharon Doorson las namelijk online het boek voor. Klik hier voor meer informatie.

Groep 3 van de Buitenburcht luisterde via een videoverbinding naar wethouder Roelie Bosch. (Foto: gemeente Almere)