Natuurlijk aan de slag in Beatrixpark

02 november 2011 06:00

KRUIDENWIJK - Maaien, zagen, zweet en gezelligheid. Zaterdag 5 november organiseert Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark weer een gezellige 'natuurwerkdag' in het Beatrixpark. Graag vooraf aanmelden en 13.30 uur verzamelen bij Midgetgolfbaan aan de Beatrixpromenade.


Ervaar hoe een paar uurtjes buiten werken in het Beatrixpark een wereld van verschil maakt. Niet alleen is het ontzettend gezellig om samen met anderen in een ontspannen sfeer aan het werk te zijn, maar zorgt de inspanning ook voor het mooier worden van de Almeerse natuur. Niets moet, alles mag en toch gebeurt er heel veel. Een happening voor jong en oud.

Activiteiten

Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark: ''We gaan riet maaien bij de twee poelen in het park. Dit doen we op een natuurvriendelijke en geluidloze manier. Deze poelen zijn vrij ondiep en groeien vanzelf dicht met riet. Om voldoende water over te houden voor kikkers, salamanders en andere waterdieren moet er gemaaid en soms gebaggerd worden. Het afgemaaide riet wordt gebruikt om een broeihoop te maken. Broeihopen zijn grote hopen organisch materiaal die door allerlei dieren gebruikt worden als schuilplek. Zo’n hoop is ook geschikt voor ringslangen om hun eieren in te leggen. In de bosvakken naast de poelen kappen we het teveel aan jonge bomen om de bodem licht te geven en struiken en kruiden goede groeiomstandigheden krijgen. We knappen het pad op door de wilgjes langs het pad te knotten en van de wilgentakken vlechten we een afrastering. Zo komt het pad langs de poelen weer goed in het zicht.''
De organisatie zorgt voor voldoende gereedschap, koffie/thee en iets lekkers. Jong en oud kunnen meehelpen. Advies: trek stevige schoenen of laarzen aan. Aanmelden via e-mail: beatrixpark@yahoo.com, telefonisch 036 – 533 4180 (Diana Stam) of kijk voor meer informatie op de website: www.beatrixpark.tk.