Natuurlijke speelplaats Molenbuurt luidt 'buitenspeelseizoen' in

29 april 2009 07:00

MOLENBUURT - Almeerse kinderen kunnen met het mooie weer lekker buiten spelen. Zeker in de Molenbuurt. Want aan de Dwangmolenweg is zaterdagmiddag 25 april het 'buitenspeelseizoen' officieel geopend met allerlei activiteiten in de natuurlijke speelplaats.


Kinderen uit de Molenbuurt konden schatgraven, zandkastelen bouwen en hun eigen vlieger maken en uitproberen. Ze mochten hun behendigheid testen met een kruiwagenrace, en er was een groot dartbord in het gras en er kon gehinkeld worden.
Het Molenbuurtpark is het eerste park waar Landschapsbeheer Flevoland vorig jaar samen met de gemeente een natuurlijke speelplek heeft aangelegd. Kinderen van basisscholen De Tjasker en De Kring hebben daar geholpen met het planten van de wilgentunnel en de aanleg van het levende doolhof. Om de kinderen uit de buurt actief bij hun speelplaats te betrekken, wordt er dit jaar maandelijks bij de natuurlijke speelplek een kinder-natuurmiddag georganiseerd. Er wordt gekeken naar vogels en vlinders, er worden waterdiertjes en bodemdiertjes gezocht en in de herfst en winter wordt er gespeurd naar paddenstoelen en diersporen. De kinderen gaan onder de naam Groene Buitenkikkers bovendien helpen bij het toekomstige beheer van de speelplek. Door te helpen met klussen als snoeien en wilgen knotten houden ze hun speelplek mooi.
Elke eerste woensdagmiddag van de maand wordt er om 14.00 uur verzameld bij NosKultura, de eerste keer op woensdag 6 mei. Kinderen tussen 9 en 12 jaar zijn welkom, er is plaats voor vijftien kinderen.
Voor meer informatie en/of opgeven voor de Groene Buitenkikkers: Petra Borsch van Landschapsbeheer Flevoland: 0320-294939 of via de email: borsch@landschapsbeheer.net.