Nederland kiest voor groente, fruit én voedingssupplementen

15 juni 2010 20:26

ALMERE - Bijna de helft van de Nederlandse bevolking gebruikt voedingssupplementen als aanvulling op de gewone voeding. Supplementen worden niet gezien als vervanging van groente en fruit, maar als iets extra's. Het bevorderen van de algemene gezondheid en het verbeteren van de weerstand zijn de voornaamste redenen voor Nederlanders om voedingssupplementen te gebruiken.


Vitamine C en multivitaminen worden het meest gebruikt. Een kwart van de bevolking gebruikt iedere dag voedingssupplementen. De meerderheid van de Nederlandse bevolking denkt bij voedingssupplementen vooral aan multivitamines. Over andere supplementen zoals foliumzuur en glucosamine hebben Nederlanders weinig kennis. Uit het onderzoek blijkt dat Nederland meer zou willen weten over de werking, het nut en de veiligheid van voedingssupplementen.

Campagne

Natuur- & gezondheidsProducten Nederland (NPN) is gestart met de campagne 'Voedingssupplementen, kies voor iets extra's'. NPN wil de consument informeren over de verschillende soorten voedingssupplementen die er zijn en de werking ervan. De branchevereniging lanceert onder andere de informatieve website www.kiesvoorietsextra.nl.

IN KADER
Meer feitjes

o   Vrouwen gebruiken vaker voedingssupplementen dan mannen. Van de vrouwen gebruikt tweederde ze vaak, van de mannen is dit ruim de helft.
o   Nederlanders bevestigen dat voedingssupplementen nuttig zijn voor bepaalde mensen.
o   De Nederlanders vinden dat de werking van vitamine C, ijzer, foliumzuur, visolie en vitamine D is aangetoond.
o   Van de werking van afslankmiddelen is men minder zeker.
o   Bijna alle Nederlandse consumenten vinden het belangrijk dat op het product staat wat het voor de gezondheid doet.