Nederlandse JeugdMusicalDagen druk bezocht

27 mei 2009 07:00

HAVEN - Faust Theaterschool sloot de JeugdMusicalDagen af met diverse voorstellingen, workshops en masterclasses en een vrolijke afsluiting op de zondagmiddag.


Op zondag 17 mei was de spetterende afsluiting van het festival in de Theaterzaal van de Roestbak in Almere Haven met diverse presentaties van kinderen en jongeren die hadden meegedaan aan de workshops en masterclasses van Kim-Lian van der Meij, Lone van Rosendaal en Paul Donkers. Als klap op de vuurpijl was er nog een verrassingsoptreden van Brandi Russell, de winnares van Popstars.

Uitreiking JeugdMusicalRozen

Vanaf dit jaar zullen er tijdens de Nederlandse JeugdMusicalDagen prijzen worden uitgereikt, de zogenaamde JeugdMusicalRozen. Dit jaar werden er prijzen gegeven in de categorie 'Jong Talent' aan Alanis Blom, 'voorbeelddocent' aan Gaby Waakhuijsen, 'musicalposterontwerp' aan Elise en Esra van De Meergronden en 'Steun en toeverlaat' aan Frederic Tonnon. Naast de Gouden Roos kregen de winnaars een certificaat uitgereikt.
De eerste editie is heel goed verlopen, de workshops, masterclasses waren heel goed bezocht en op de voorstellingen kwamen alleen maar lovende reacties. "Dat geeft moed voor de toekomst", aldus Quinten Faust, initiator van de Nederlandse JeugdMusicalDagen.